Според нас вкусната храна по домашни рецепти е само едната страна на добрия начин на живот. А ние обичаме, порцията да е пълна. Boyana Academy предлага условия за спорт сред природата за цялото семейство! Нашата локация дава възможност за игри на открито, футбол, фитнес, разходка в планината и каране на колело. С позитивна енергия и много свеж въздух искаме всеки спортуващ да се чувства у дома при нас!

Движението на открито носи безспорни предимства. Чистият въздух ни зарежда с повече настроение и енергия и намалява нивата на стрес. Нашата идея е гостите ни да усетят природата по-близо до себе си – от терасата ни можеш да пипнеш борчетата на Витоша.

Ресторант “Boyana Academy” се намира на територията на Спортна база “Бояна” – свежо място, на което гостите на ресторанта могат да се разнообразят на игрищата за футбол, детските кътове и площадки, във фитнеса или уелнес зоната.


Тук се помещава и Академия Витоша с ФК “Витоша 13” – основан през 2013 г. с основна цел да развива детско-юношески футбол в България. Академията предлага висококвалифицирани треньори и специалисти, както и съоръжения, уреди и екипировка от най-високо качество. Тренировките са подходящи за деца и юноши, които желаят да поддържат добра спортна форма и водят активен и здравословен начин на живот.


Двата футболни терена на Академия Витоша са разположени на 774 метра надморска височина, на уникално място в сърцето на северния склон на Витоша. Комплексът е заобиколен от гористи местности, като същевременно е само на 15 минути с кола от центъра на града. Невероятната комбинация от чист въздух, природа и гледка към София, са гаранция за неповторимо преживяване.

Футболните игрища са с размери 60/40 метра и 40/20 с изкуствена тревна настилка, оградени и с прилежащи трибуни съответно с 216 и 100 седящи места. През зимния сезон големият терен се покрива с отопляемо балонно съоръжение, осигуряващо целогодишната му функционалност. Специално осветление позволява провеждането на тренировки и в по-късни часове. Спортният комплекс е проектиран и за провеждане на футболни срещи на организирани аматьорски и професионални отбори.


За любителите на силовите тренировки на разположение е и фитнес център “Академията”. Той е е оборудван с последно поколение фитнес уреди на италианската фирма Technogym.

С невероятната си локация в сърцето на планината, ресторант Boyana Academy дава възможност за активна почивка за цялото семейство – разходка сред природата, спорт и релакс. А след всяка добра тренировка, нямаме търпение да се насладим на вкусни ястия и свежи напитки!

Още любопитно от нас